درخشش هنرمند بوشهری در جشنواره ملی موسیقی جوان

کد خبر : 5775تاریخ ثبت : 1397/6/21 12:03:36
درخشش هنرمند بوشهری در جشنواره ملی موسیقی جوان

درخشش هنرمند بوشهری در جشنواره ملی موسیقی جوان

سیرنگ: جشنواره ملی موسیقی جوان مجالی برای محک نوازندگان و موسیقدانان نوجوان و جوانی ایرانی است که هر ساله با داوری اساتید برجسته و شاخص موسیقی برگزار می‌شود.

به گزارش «سیرنگ» به نقل از بامداد جنوب - الهام بهروزی: جشنواره ملی موسیقی جوان مجالی برای محک نوازندگان و موسیقدانان نوجوان و جوانی ایرانی است که هر ساله با داوری اساتید برجسته و شاخص موسیقی برگزار می‌شود و در هر دوره اعجوبه‌هایی را به موسیقی کشور معرفی می‌کند. این جشنواره در واقع سطح کمی و کیفی آموزش موسیقی را در کشور مورد ارزیابی قرار می‌دهد که از یک سو موجب تکاپو و انگیزه در میان نسل نو موسیقی می‌شود و از سوی دیگر با حضور اساتید شاخص موسیقی کشور وضعیت کیفی آثار نسل جدید مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و نکات مهم در سمت‌وسو دادن به فعالیت موسیقایی شرکت‌کنندگان در این رویداد یادآوری می‌شود. 

این جشنواره که امسال دوازدهمین دوره خود را تجربه کرد و از 22 مردادماه تا 18 شهریورماه در تهران پذیرای نوازندگان و هنرمندان نوجوان و جوان از کل کشور بود، سرانجام یکشنبه‌شب (18 شهریورماه) با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی از مقامات هنری و موسیقدانان شاخص کشور در تالار وحدت با معرفی برگزیدگانش به کار خود پایان داد.
 
همان‌گونه که اطلاع دارید در این دوره از جشنواره برای دومین سال پیاپی ایلیا بازیاری، نوازنده نوجوان و چیره‌دست بوشهری به بخش سه‌تار بخش موسیقی دستگاهی ایران راه یافت که در نهایت در رقابت با 11 نفر از سوی هیات انتخاب این بخش -که متشکل از حسین علیزاده، داریوش پیرنیاکان، بهداد بابایی، مسعود شعاری و بهروز همتی می‌شد- همچون سال پیش به‌عنوان نفر اول نوازندگی سه‌تار معرفی شد. 
 
ایلیا بازیاری که پیش از این در جشنواره سعدی (خوانندگان صحنه ایران) به‌عنوان اعجوبه این جشنواره شناخته شد، کودکی 13 ساله است که از سن 9 سالگی آموزش مقدماتی موسیقیایی خود را در بوشهر از آموزشگاه موسیقی «مهرآهنگ» با مدیریت محمداسماعیل روشن‎روان آغاز کرد و در ادامه در دوره عالی در آموزشگاه موسیقی «ترانه» بوشهر با مدیریت احمد حمیدیان زیر نظر بهرنگ حکیمی‎پور به‌صورت حرفه‎ای آموزش‌های خود را ادامه داد.
 
این نوازنده بااستعداد در ادامه فعالیت‌های موسیقایی خود، در یازدهمین دوره جشنواره ملی موسیقی جوان‎ به‎عنوان کم‎سن و سال‎‎‎ترین نوازنده به مرحله پایانی بخش موسیقی دستگاهی یازدهمین جشنواره موسیقی جوان راه یافت و توانست مقام اول بخش سه‌تار بخش موسیقی دستگاهی ایران را از آن خود کند. این در حالی بود که شرایط سنی برای حضور در این جشنواره داشتن حداقل 15 سال است اما هنرنمایی و نبوغ ایلیا بازیاری هیات داوران را تسلیم کرده بود و او توانست شایستگی خود را در این عرصه به نمایش بگذارد.
 
پس از این موفقیت، ایلیا آموزش‌های خود را در سطح عالی زیر نظر مسعود شعاری، یکی از استادان ممتاز سه‌تارنوازی در تهران در پی گرفت؛ هرچند ایلیا روزهای سختی را گذارند اما وی موفق شد که با راهیابی به دوازدهمین دوره جشنواره ملی موسیقی جوان برای دومین سال پیاپی مقام اول نوازندگی سه‌تار را کسب کند.
 
بدون شک وجود ایلیاها می‌تواند به رشد و توسعه موسیقی دستگاهی ایران در استان کمک کند. منتها باید در این خطه بستر مناسب برای پیشرفت امثال این نوازنده فراهم شود. به بهانه این موفقیت گفت‌وگویی را با ایلیا بازیاری (نوه خضر بازیاری، مداح فقید اهل بیت (ع)، مصیبت‌خوان و چاووش‌خوان بوشهری) و پدر وی انجام داده‌ایم که در بخش نخست این گفت‌وگو پای سخنان ایلیا بازیاری نشستیم و در ادامه حرف‌های حسین بازیاری را شنیدیم.
 
ایلیا نخست برای ما بگویید در این دوره از جشنواره با چند نفر به رقابت پرداختید و در مرحله پایانی در کدام دستگاه نواختید؟
 
در این دوره در مجموع ۱۱ نفر به مرحله نهایی رده سنی «الف» راه پیدا کرده بودند و باید در دستگاه شور ساز می‌زدیم که در نهایت من با اعتماد هیات انتخاب به‌عنوان نفر برتر این ساز معرفی شدم.
 
مشکلی که در حوزه فعالیتت در استان در این مدت با آن دست به گریبان بودید، کدام است؟
 
من خیلی در جریان مشکلات قرار نمی‌گیرم، چون‌که پدرم با تمام وجود دنبال کارهای من است و طوری رفتار می‌کند که من فقط به تمرین فکر کنم و نه چیز دیگر. بقیه کارها را خودش انجام می‌دهد.
 
به‌عنوان یک نوازنده موفق انتظارتان از مسوولان چیست؟
 
روزی در جایی دیدم که نوشته بود: «گردهمایی نخبگان شهرستان بوشهر». بعد که پیگیری کردیم، دیدیم نخبگان همه رشته‌ها حضور داشتند، به‌غیر از هنر. در صورتی که موسیقی هم یک علم است اما چرا با موسیقی و بقیه هنرها این‌همه بداخلاقی می‌شود، نمیدونم چرا؟!! دوست دارم ما را هم جدی بگیرند.
 
هدفی که از فعالیت در موسیقی دنبال می‌کنید، کدام است؟
 
در حال حاضر فقط به آموزش فکر می‌کنم؛ از این‌رو هنوز برای صحبت کردن در مورد هدف کمی زود است. البته سال پیش به شما گفتم که در موسیقی دوست دارم صاحب سبک بشوم اما الان می‌گویم در زمان حاضر فقط به آموزش فکر می‌کنم.
 
Thumbnail
 
 نظر هیات داوران در این دوره در خصوص اجرایت چه بود و چقدر این نظرات شما را به ادامه موفقیت‌هایت امیدوار می‌کند؟
 
از یکی از شاگردان استاد بهداد بابایی (خواهرزاده استاد مشکاتیان) شنیدم که وقتی من پیش‌درآمد شور را نواختم، استاد بابایی گفته: «وقتی ایلیا پیش‌درآمد شور را می‌زند، من در عالم دیگری سیر می‌کنم» که شنیدن این جمله حس خیلی خوبی به من داد؛ این یعنی این‌که من مسیری که در پیش گرفتم، درست است.
در ادامه این گفت‌وگو حسین بازیاری (پدر ایلیا) به برخی از سوالات ما پیرامون ایلیا و شرایط وی پاسخ گفت.
 
آقای بازیاری برای بالندگی ایلیا در سال جاری چه اقدامی کردید و چگونه تلاش کردید بستر مناسب را برای پیشرفت وی فراهم کنید؟
 
همین بس که شبانه‌روز همه خانواده تمام تلاشمان را کردیم که بهترین شرایط فراهم شود برای ایلیا. تمام سعی‌ام را کردم که آب در دلش تکان نخورد که در این راه همسرم، پسرم (ابوالفضل)، مادرم، برادرم و خواهرهایم هم سهم بسزایی داشتند.
 
عمده مشکلاتی که ایلیا در حوزه موسیقی در استان با آن دست به گریبان است، کدام است؟
 
بی‌توجهی مسوولان در جدی نگرفتن ایلیا قابل تحمل نیست. البته بعد از اتفاقی که سال پیش در مدرسه برای ایلیا پیش آمد، اداره‌کل آموزش و پرورش استان هم رفتار مناسبی با وی در پیش گرفتند و هم تا جای ممکن از ایلیا حمایت کرد.
 
من همین جا از آقای کرمی (مدیرکل آموزش و پرورش استان)، آقای رواندوست (رئیس اداره آموزش و پرورش شهر بوشهر) و آقای اجرائی (مدیر روابط عمومی اداره‌کل آموزش و پرورش) تشکر می‌کنم. ناگفته نماند اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و شورای اسلامی شهر هم ما را در این زمینه همراهی کردند ولی برخی از دستگاه‌های دیگر هیچ حمایتی نکردند و وقتی برای آنها توضیح می‌دادم که ایلیا نخبه موسیقی کشور است و واقعا به حمایت همه‌جانبه شما نیاز دارد، به‌گونه‌ای رفتار می‌کردند که انگار من به‌عنوان پدر وی فقط دارم شایستگی فرزندم را بزرگ‌نمایی می‌کنم. اصلا به این توجه نکردند که من به‌عنوان مدیر برنامه‌های ایلیا پیگیر کارهای او هستم. 
 
نمی‌دانم چطور می‌شود که استاد شعاری با آن درجه هنری تمام برنامه‌های ایلیا را با هماهنگی ما انجام می‌دهد ولی اطرافیان، ما را هیچ هم حساب نمی‌کنند و فقط یا خنده‌ای از سر تمسخر تحویل ما می‌دهند یا شرط می‌گذارند که شما باید حذف شوی تا به ایلیا کمک کنیم! این واقعا دردناک است، چون من برای پیشرفت او خیلی سختی کشیدم اما همین افرادی با شنیدن موفقیت ایلیا سیل پیام‌هایشان روانه شد؛ واقعا گیج شدم نه از آن حمایت نکردن‌ها و نه از این تبریک‌های توخالی!!! 
 
نظر هیات داوران این دوره در خصوص پیشرفت ایلیا در نوازندگی چه بود؟
 
این‌که ایلیا از میان سایر شرکت‌کنندگان برگزیده و از سوی هومان اسعدی دعوت شد که در حضور همه اساتید موسیقی ایران‌زمین در آیین پایانی دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان چند دقیقه افتخاری ساز بزند، این خود گویای همه چیز است.
 
آیا قصد ندارید ایلیا را به مدرسه موسیقی ببرید تا وی با توجه به استعداد و علاقه‌مندی خود ادامه تحصیل دهد؟ فکر می‌کنید تحصیلات آکادمیک چقدر به تبحر و مهارت ایلیا کمک می‌کند؟
 
قصد داریم ان‌شاءالله ایلیا را به مدرسه موسیقی بفرستیم ولی در حال حاظر شرایط مالی و بقیه امکانات برایمان فراهم نیست. البته به‌دنبال این هستیم که ایلیا موسیقی را از طریق دانشگاه به امید خدا دنبال کند. ان‌شاءالله که تا آن موقع شرایط بهتر بشود. ایلیا واقعا به یک حامی دائمی نیاز دارد، نه مقطعی و نه التماسی!!!
 
سخن پایانی؟
 
در پایان از شما و روزنامه خوب بامداد جنوب تشکر می‌کنم که با ایلیا همانند فرزند خودتان رفتار می‌کنید. همچنین از آقای مسعود شکوهی تشکر می‌کنم که حمایت‌های ارزنده‌ای از ایلیا داشته و دارد. در اینجا ضرورت دارد عرض کنم خدمت همه همشهریان و مسوولان استانی و هنرمندان عزیز، موسیقی در بوشهر فقط محدود به یک ساز به‌خصوص نمی‌شود لطفا به بقیه سازها هم کمی اهمیت بدهید!!!
 
در پایان این گزارش یادآوری می‌شود، در استان بوشهر امثال ایلیا بازیاری‌ها در عرصه هنر کم نیستند؛ منتها این استعدادها گاه به‌دلیل بی‌توجهی‌ها و شرایط سخت اقتصادی متوقف می‌شوند، زیرا مصوبه یا قانون حمایتی خاصی برای همراهی کردن این هنرمندان و نخبگان وجود ندارد که انتظار می‌رود در این خصوص از سوی مدیریت ارشد استان و متولیان فرهنگی استان تدبیری اندیشده شود تا راه برای پیشرفت آنها فراهم باشد و در سایه این موفقیت‌ها نام بوشهر همچنان در آسمان فرهنگ و هنر کشور بدرخشد: «گر در سرت هوای وصال است حافظا/ باید که خاک درگه اهل هنر شوی».
 
 
 
 
نقاشی‌‌هایم روضه‌ تصویری است کتاب «راه شاهی و راه آهن بوشهر-برازجان» رونمایی شدهنرمندان تئاتر گناوه در جشنواره ملی رضوی شرکت می‌کنندانتشار فراخوان سوگواره شعر عاشورایی تشّان
اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه



فرهنگ و هنر استان بوشهر

  • دیدار رئیس بسیج هنرمندان استان با مدیرکل ارشاد بوشهر
  • نقاشی‌‌هایم روضه‌ تصویری است
  • کتاب «راه شاهی و راه آهن بوشهر-برازجان» رونمایی شد
  • هنرمندان تئاتر گناوه در جشنواره ملی رضوی شرکت می‌کنند
  • انتشار فراخوان سوگواره شعر عاشورایی تشّان
  • برترین‌های جشنواره شعر علوی در استان بوشهر معرفی شدند
  • مجوز راه‌اندازی سینما در عالیشهر صادر شد
  • فراخوان سوگواره هنری عاشورایی بوشهر منتشر شد
  • مجموعه «شعر و شور دشتیاتی» منتشر شد
  • محافل طنز استان بوشهر به‌صورت مجازی برگزار می‌شود
  • دو نمایشگاه فرهنگی و هنری در بوشهر افتتاح شد
  • برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان بوشهر
  • فروش طرح بهارانه کتاب استان بوشهر ۸۰ درصد افزایش یافت
  • انجمن ادبی دشتی در بنیاد شعر و ادب ایرانیان ثبت شد
  • پویش مجازی «خاک خورشید» در بوشهر راه‎‌اندازی شد
  • کتاب «بقیه نقیه و ضمیمه اللطیفه» منتشر شد
  • برگزیدگان بوشهری جشنواره ملی موسیقی جوان تجلیل شدند
  • اقلیم و دین دو عامل تاثیرگذار در پوشش ایرانیان
  • نمایشگاه کتاب دهه فجر در بوشهر افتتاح شد
  • نمایش آثار جشنواره فیلم فجر در بوشهر کلید خورد
  • سودای جان‌بخشی سیمرغ فجر به سکوت سینمایی بوشهر
  • درخشش هنرمندان بوشهری در جشنواره تئاتر «سردار آسمانی»
  • شرکت ۵۴ کشور در جشنواره بین‌المللی پویانمایی بوشهر
  • برگزیدگان سوگواره شعر «از عرشیان نینوا» معرفی شدند
  • برگزیدگان جشنواره شعر خلیج فارس معرفی شدند
  • امضای تفاهم‌نامه ایجاد مرکز نوآوری فرهنگ، هنر و رسانه استان بوشهر
  • موزه مطبوعات، چاپ و نشر بوشهر راه‌اندازی می‌شود
  • پخش ۶٠ هزار دقیقه برنامه هفته دفاع مقدس از صداوسیمای بوشهر
  • برگزیدگان جشنواره واخوان خیال در بوشهر معرفی شدند
  • ‌دومین دوره جایزه ملی غزل حسین جلال‌پور برگزار می‌شود
  • راهیابی آثار هنرمند بوشهری به جشنواره گلدسته‌ها
  • برپایی نمایشگاه نقاشی عاشورایی رستاخیز در بوشهر
  • افزایش 120 درصدی فروش تابستانه کتاب در استان بوشهر
  • آخرین اثر زنده‌یاد رمضان امیری در بازار کتاب
  • آئین اختتامیه جایزه ملی شعر جم برگزار شد
  • نامزدهای چهره برتر هنر انقلاب اسلامی در بوشهر معرفی شدند
  • کتاب شعر «سیب‌های سرخ معطر» در بوشهر رونمایی شد
  • کرونا گردهمایی سالانه عکاسان بوشهر را لغو کرد
  • بانوی نقال خوان بوشهری در جشنواره غدیر خوش درخشید
  • نتایج دومین فراخوان آثار خوشنویسی قدر اعلام شد
  • دفاع مقدس به تولید فیلم با استاندارد بین‌المللی نیاز دارد
  • انگیزه‌‌ام از پژوهش، یافتن هویت هنری خودم است
  • پذیرفته شدن اثر فیلمساز اهرمی در جشنواره بین‌المللی انگلیس
  • برگزیدگان کتاب سال استان بوشهر درباره کتابهایشان چه گفتند؟
  • برگزیدگان جایزه کتاب سال بوشهر معرفی شدند + تصاویر
  • چهره برتر هنر انقلاب اسلامی در استان معرفی می‌شود
  • بسیج هنرمندان خط مقدم مقاومت هنری است
  • مجموعه نقاشی «مهر و ماه» اثر استاد علی بحرینی
  • باند بازی معضل بزرگ هنرهای تجسمی است
  • اختتامیه جایزه شعر جم به فروردین ماه موکول شد
  • چهار هزار بوشهری اجراهای موسیقی فجر را تماشا کردند
  • نمایشگاه «شیشعر» در بوشهر گشایش یافت
  • تعطیلی فعالیت‌های هنری استان بوشهر
  • واگذاری مجتمع فرهنگی هنری بوشهر
  • اختتامیه جشنواره موسیقی فجر در بوشهر برگزار شد + تصاویر
  • برگزاری جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بوشهر
  • جشنواره نمایش‌های کوتاه آبادان از بوشهر آغاز شد
  • هنرمندان بوشهری در جشنواره تئاتر فجر درخشیدند
  • جدول جشنواره موسیقی فجر بوشهر منتشر شد
  • شب‌شعر «غیاب شاعر» در گناوه برگزار شد
  • آرشیو