شب شعر خلیل شعر انقلاب در دیر برگزار شد
سیرنگ: شب شعر خلیل شعر انقلاب به مناسبت گرامیداشت چهارمین سالگرد زنده‌یاد خلیل عمرانی با حضور شاعران کشوری و هم استانی در تالار فرهنگ بندر دیر برگزار شد.
كدخبر: id-1256
تاريخ: 2016-12-18 15:19:18

به گزارش سیرنگ به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دیّر، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دیر در این آیین گفت: استاد عمرانی شاگردان زیادی در کشور و شهرستان دیر تربیت کرده است و امروز امثال عمرانی ها باید میزانی برای سنجش ما باشند.

غلامرضا ناطقی پور افزود: متأسفانه در حال حاضر دیر در دوران فقر آموزش شعر به نسل جوان قرار دارد و شاعران کنونی که به خودکفایی رسیده‌اند هنوز زکات علم خود را نپرداخته‌اند.

وی با گلایه از بی‌توجهی به وضعیت شعر در شهرستان دیر بیان داشت: شاعران کنونی با الگو قرار دادن مرحوم خلیل عمرانی باید در زمینه تربیت نسل جدید شاعران همت داشته باشند.

ناطقی پور با بیان اینکه تنها بازخوانی ادبیات کلاسیک کافی نیست اضافه کرد: ما در شهرستان انجمن شعر داریم اما چرا تاکنون نتوانسته‌ایم خروجی و نتیجه کار را ببینیم و یادمان و بزرگداشت شب شعر خلیل انقلاب بهانه‌ای برای نگاه ویژه به حوزه شعر در شهرستان دیر است.

افشین علاء از شاعران برجسته کشوری نیز در این شب شعر گفت: در روزگاری که نگاه‌ها به آرمان‌های انقلاب رنگ‌باخته، پاسداشت مردانی خالص و بی‌ادعا همچون خلیل عمرانی راه و مسیر را روشن و افق‌های بیشتری را به سوی نسل جوان ما می‌گشاید.

وی در رابطه با شخصیت خلیل عمرانی اظهار داشت: روحیه‌ای که یک نیروی انقلابی اهل فکر و عاشورایی باید داشته باشد در وجود استاد عمرانی به وضوح دیده می‌شد.

علاء با بیان اینکه امثال استاد عمرانی در کشور ایران کم نیستند افزود: قبل از اینکه دیگر نیروهای خدوم و خاموش و سر به زیر خود را از دست بدهیم باید به آنها توجه کنیم.

وی تصریح کرد: در سایه پاسداشت خلیل عمرانی، تلنگری به خودمان بزنیم تا راه را فراموش نکنیم و به حوزه شعر توجه بیشتری داشته باشیم و ما به همه هنرها نیاز داریم اما هیچ سرمایه و ثروتی به اندازه شعر و ادبیات فارسی مختص ما نیست.

وی افزود: ثروت اصلی ما نفت نیست بلکه وجود چهره‌های فاخر در حوزه هنر و ادبیات است اما این به معنای نفی دستاوردهای کشور در دیگر حوزه‌های سیاسی و اقتصادی نیست و برای خدمت به نظام کشور و اهل‌بیت (ع) هیچ ابزاری چون شعر نزد ما وجود ندارد.

دکتر اسماعیل امینی شاعر و منتقد ادبی نیز در این آیین گفت: شاعران بزرگی که در دامن فرهنگ انقلاب رشد کرده‌اند هر کدام به تنهایی به اندازه یک وزارتخانه برای انقلاب کار و شاگردان زیادی تربیت کرده‌اند.

وی افزود: کار فرهنگ نیازی به این همه اداره، بودجه و وزیر و تشکیلات ندارد بلکه اراده قوی می‌خواهد.

امینی با بیان اینکه نهادینه کردن ارزش‌ها در جامعه با الگوسازی افراد شاخص ممکن است عنوان داشت: هویت ملی ما در شعر است و این موضوع را رهبر انقلاب بارها فرموده‌اند که شعر هنر اول کشور ماست.

فاطمه طارمی از شاگردان خلیل عمرانی نیز در این آیین گفت: برگزاری چنین یادمان‌هایی هم برای امثال من و هم برای همشهریان استاد عمرانی یک ضرورت است و بزودی کتابخانه‌ای با ۵۰۰۰ جلد کتاب به نام و یاد مرحوم عمرانی در شهر تهران افتتاح می‌شود.

گفتنی است اجرای آهنگ «دل تنگم از نامهربانی ها» با اجرای زنده شبیر امیری خواننده جوان تهرانی، اجرای نوای حزین شروه و شعرخوانی توسط افشین علاء، فاطمه طارمی، غلامرضا ابراهیمی، قاسم درویشی، عباس محمدی کلهر، حیدر منصوری و مختار عباسی از دیگر بخش‌های همایش بزرگداشت شب شعر خلیل انقلاب بود.

اخبار مرتبط:

«سفرنامه بندر دیر» به قلم افشین علاء

مراسم چهارمین سالگرد درگذشت خلیل عمرانی برگزار می‌شود

نخستین نکوداشت مفاخر فرهنگی استان بوشهر برگزار شد